Följande villkor reglerar förhållandet mellan dig som kund och EW Exclusive när du handlar från oss över Internet. Vi reserverar oss för att vissa varor kan vara slutsålda och att leveranstiden kan därför förskjutas något. Du måste vara 18 år för att handla hos oss. När du lagt din order så kommer du kommer få en orderbekräftelse med en betallänk. Vi uppmanar dig som kund att noggrant titta igenom den och i de fall en ändring skett så bör du vara medveten om att du godkänner den i och med att du genomför din betalning.

Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 1-2 dagar men tyngre paket skickas via DHL alt Post nord och deras ledtider ligger mellan 3 - 5 dagar.

Betalningsalternativ

Moms ingår i priset med f.n. 25%. Kortbetalning/ Paypal : Du betalar med ditt Visa eller Mastercard via Paypal som möter alla säkerhetskrav i branschen och vars säkerhet granskas årligen av VISA och MasterCard. Pengarna reserveras på Ditt konto och dras vanligen inom 24 timmar från Du lagt Din beställning. Alla transaktioner genomförs enligt den nya säkerhetsstandarden 3D-Secure.

Leveranssätt

Vi skickar vanligtvis beställningar som Varubrev via Post Nord och tyngre paket går via DHL. Vi tar inte ekonomiskt ansvar för eventuella förseningar beroende på fraktföretaget.

Reklamation och returrätt

Det är alltid garanti på de verktyg du köper (1 år) av oss. Om man kan påvisa att det är fabrikationsfel på produkten får man alltid nya delar, däremot gäller inte garantin vid förslitningsskador. Du betalar själv returfrakten. För återbetalning - ange ditt postgiro-, bankgiro-, personkonto- eller bankkontonummer. Har vi expedierat fel eller att vi gjort något annat fel återbetalas returfrakten till dig. Allt detta under förutsättning att varan återlämnas i oförändrat skick och ej är skadad. Reklamation som skada på varan, felleverans eller om något saknas i leveransen skall vara oss tillhanda senast 10 arbetsdagar efter det att du mottagit din order.

Ångerrätt

Du har enligt distansavtalslagen rätt att returnera beställda felfria varor utan att ange någon anledning. Meddelande om detta ska lämnas så snart som möjligt, dock senast inom fjorton (14) dagar från det att varan mottagits. (Gäller ej vid special beställda varor) Vi följer Konsumentverkets rekommendationer se: Konsumentverket.se. Observera att oavsett du åberopar ångerrätt eller byte skall varan vara i oskadat skick och alla returer skall förpackas omsorgsfullt. Kontakta alltid oss innan. Var vänlig och fyll i den returblankett som finns att tillgå på vår hemsida.

Ladda ner Returunderlag >

Skador på paket och ej uthämtade paket

Upptäcker du skador på paketet skall du omedelbart anmäla detta till postkontoret eller annan transportör och göra en skadeanmälan. Hämta inte ut ett skadat paket! Upptäcker du inte skadan förrän du öppnat paketet, och skadan är av den art att den kan hänföras till postens eller transportföretagets hantering, skall du kontakta dem och göra en skadeanmälan. Om eventuell tvist med posten eller transportföretaget inte kan lösas, tar du kontakt med oss. Har du beställt och inte hämtar ut din försändelse innan det går i retur till oss (paket ca 1 mån., brev 14 dgr), så fakturerar vi dig 350 kr för vårt arbete med hantering av varorna.